Sunday, March 1, 2015

Siapa Kata Ibu Hamil Tak Boleh Aktif



Kita selalu dengar ibu hamil asyik kepenatan je dan tak aktif seperti selalu…Mana taknya, ade lagi sorg yg dok menepek dalam perut. Kalau tak mengandung tapi anak asyik mintak dokong je pun lama-lama tak larat kan? inikan pula kalau tengah mengandung, 24/7 kena "dokong" orang dalam perut.

Makin lama badan makin berat
Makin berat, badan makin penat
Makin penat, makin ada alasan nak MC!

Itu belum kita tengok mak-mak yg hamil tu bibir pecah-pecah, tangan terkupas-kupas & kulit muka pun kusam sampai org lain tengok pun simpati je...

Tengok kakak ni, rilek je panjat Candi Borobodur tatkala hamil 7bulan..betapa aktifnya dia walaupun perut dah 7 bulan kan.



Ibu Hamil Kuat Boleh Naik Flight & Panjat Candi Borobudur! Fuyooo! from iReach HD on Vimeo.

Siapa kata Ibu hamil tak boleh aktif, kuat jalan dan kuat buat aktiviti; bukan takat kuat makan dan kuat tidur je.

Teringat masa saya hamil dulu..Masa saya mula-mula dapat tahu saya hamil, saya naik flight balik kampung utk berjumpa suami. Masa tuh kandungan baru masuk 14week. Nasib ler tiada apa-apa walaupun ada keluar sedikit darah. Alhamdulillah kandungan saya selamat.

Kemudian masa kandungan masuk 16week,  saya fly ke langkawi untuk attend conference RSM2013 selama 3 hari kat sana. Lepas jer habis conference, saya naik boat balik ke Perlis untuk bertemu suami & anak2..Masa nih kawan-kawan masih belum tahu saya hamil kerana keadaan perut saya yang kecil dan tak nampak.

Kemudian masa kandungan 5 bulan masa tuh pertengahan bulan Oktober 2013 selepas 5 hari kita menyambut Raya Haji. saya fly ke Wuhan sebab company hantar training selama 2 minggu kat sana...perut dah makin nampak besar skit masa ni..tapi saya tetap ligat & cergas buat aktiviti masa training..

Ada suatu ketika, saya terpaksa lompat pagar rumah. Pagar rumah saya automatic, jadinya bila blackout nak tak nak saya terpaksalah juga panjat pagar. Jika tidak, tak dapat la saya masuk rumah. Kebetulan jadi semuanya masa saya sendirian di rumah, bukannya masa suami saya berada bersama saya. Alhamdulillah kandungan tetap selamat. Tapi mak-mak yang lain tuh jangan lah buat macam saya jika anda khuatirkan mengenai kandungan anda.

Jadinya siapa kata kita tak boleh aktif walaupun hamil. S
iapa taknak hamil Tapi cergas dan aktif mcm muda-mudi kan?

Dengan SET HAMIL SHAKLEE nih boleh laa anda semua:-
 
- tolong kawan2/sedara-mara tak lesu2 lagi dah
- walaupun hamil, org tgk cergas mengalahkan org tak hamil pun
- bos kita pun seronok, xde nak alasan letih-lesu mcm org lain

Berminat untuk mencuba Vitamin Shaklee? Boleh hubungi saya
Miza
012-451 4738


Saya pengedar sah Shaklee anda di Taman Equine, Seri Kembangan, Serdang, Putrajaya & Cyberjaya.


#‎
sayajualshaklee
#‎sayapenggunashaklee
#‎sayapengedarsahshaklee

#shakleeeffect

Dari Mata Pena Ku;

No comments:

Post a Comment