Sunday, August 21, 2016

Misi Miza Mencari ILMU





Korang Ingat lagi tak semalam cerita Miza pasal BIG WHY tu. Kan Miza ada kata; tak tau berapa kali dah Miza jatuh tersadung dan tersungkur πŸ˜…..

So dalam misi nak bangkit dari jatuh tersadung dan tersungkur tu, Miza banyak cari ILMU FREE kat Internet which is melalui cik Google, FB & Email..Gigih Miza follow sifu2, cikgu2, pakar motivasi, penulis buku, & orang2 yang dah Berjaya dalam business serta hidup. Antara yg Miza follow masa awal2 tu of course laa Dr Azizan Osman DAO), Prof Dr Muhaya, Tuan Irfan Khairi (IK), Ustaz Fathuri di page MMR, dan ramai lagilah ☺️.

Banyak yg Miza belajar, memang terlalu banyak. Di page MMR tu pun terlalu banyak amalan yg dikongsi sehinggakan ada yg Miza amalkan memang apa yg kita minta dari Allah tu, Allah beri tapi kita kena bersungguh laa. πŸ’ͺ🏻 Kalo ada masa nanti Miza share

To cut it short (panjang lagi nak cerita sebenarnya), Miza ni memang teringin sungguh laa nak pi ‪#‎IMKK‬ sebab dok dengar kawan2 cerita memang best. Setiap kali IMKK mesti Miza gigih baca komen kat page DAO and wish dapat attend IMKK. 🎯

Nak dijadikan cerita, tengah2 busy dengan kerja hakiki tiba2 Syitah call. Bayangkanlah dia offer gi kelas IMKK dgn dia since dia ada lagi 1 seat kosong sebab orang yg sepatutnya pi tak dpt nak pi. So berbunga2lah hati Miza masa tuπŸ’πŸ’ƒπŸ» Memang Miza grab terus peluang tu hokayyy. Yerlah peluang dah ada depan mata, takkan laa nak lepaskan. Terima kasihMasyitah Zubir πŸ˜‰

Alhamdulillah finally Miza dapat laa attend kelas IMKK pada Dec 2015πŸ’ƒπŸ». Banyak juga ILMU yg Miza dapat tapi keluaq airmata masa tu pun banyak juga hahaha πŸ˜… Bukan senang nak cuci kolam jiwa yg berkeladak hokayyπŸ˜ƒTapi 101 Matlamat yg DAO suruh tulis tu memang Miza buat dalam words documentπŸ‘ŒπŸ». Semuanya Miza tulis & setiap bulan Miza akan go through balik tgk apa yg dah complete & apa yg belum. So korang kalo ada matlamat, sila tulis ye biar ianya jelas.

Tapi Miza terlepas sessi malam berselawat sebab terlambat masuk dewan πŸ˜”. Tapi kan (tapi lagi) walaupn terlepas masa tu, now Miza setiap hari applikasikan selawat 100,000 tu. Kalo boleh (my wish) Miza memang nak attend lagi kelas IMKK tu, rindunya suasana dalam dewan tuπŸ˜„ SWITCH!

Untuk terus bangkit, bangkit, dan bangkit, Miza takkan pernah jemu mencari ILMU πŸ’ͺ🏻. Terima kasih Semua yg banyak sharing perkara2 yg positifπŸ˜ƒπŸ˜. Yg negative cheq tak mau aihh dengaq sebab ianya menarik perkara yg negative datang kpd kita. So Moga kita Semua terus bangkit.. Moga kita Semua Kaya & Berjaya dunia & akhirat. Aamiin

‪#‎escarvesstylista‬
‪#‎imkkDec2015‬
#sayajualtudung


Dari Mata Pena Ku;

No comments:

Post a Comment