Thursday, July 30, 2009

30 July 2009

Awal pg td (dlm pkl 9 lbh) dpt message skype dr fida..fida bgtau proposal aku dh lulus..yeahh, aku siap menjerit2 kt pizin & menari depan labtop aku..happy sgt2..Finally proposal ke Taiwan dh lulus pn..Banyak jg la step utk dptkn approval utk gi training nih..

1st July - Meeting JKP: application aku dh lulus so kena buat proposal ke CTIO...
6th July - Submit draft proposal ke HR utk review before sign
14th July - Sign flight form
15th July - HR submit proposal ke CTIO
30th July - Proposal dh lulus (waiting 2 weeks for approval)...


Mmg senyum meleret jelah..pizin pn sama, so excited sbb dia kata dia blm pernah naik flight lg..Tak sabar nk ke sana untuk training, so lg focus la keje kt sana..tp kan aku ada problem..problemnye tak tau nk gi bila..dlm proposal dh tulis 13th Aug - 7th Sept 09..but kitorg cadang nk postpone 1 week dr date tuh ke 20th Aug 09 sebab ada banyak perkara yang perlu disettlekan..puas pikir, bila eh nk gi taiwan nih?? Antara benda2 yang perlu disettlekan:-

1. Design power amplifier at 15GHz - in progress
2. Install Sonnet kat labtop - not complete
3. Upgrade ram labtop - not complete
4. Prepare documentation for 30GHz design - done
5. Prepare documentation for 15GHz design - in progress
6. Visa and ticket flight - done (visa tak perlu buat sbb stay tak lebih 30hari)
7. Apply advance - complete & done (dh dpt dh pn duitnye...)
8. Inject vaksin H1N1 - done (cost RM90)
9. Beli barang2 untuk dibawa ke sana - almost done
10. Balik kampung hantar kereta
- done

Apa lagi ye??ermm, setakat nih yang nilah yang aku ingat..After aku siapkan design power amplifier baru aku akan decide aku nk gi ke taiwan bila..ape2 pn aku harap aku akan dpt ilmu yg byk untuk training kali ni...(poyo jerk aku nih ehheeh)

No comments:

Post a Comment