Thursday, October 29, 2015

Petua Simple untuk Menghilangkan Jerawat

Assalamualaikum semua

Lamanya kita tak bersua kan...saya masih berpantang lagi tapi malam ni teringat pula nak post kat blog. Bukan nak bercerita pasal baby atau kisah dalam pantang tapi saya nak share petua simple untuk menghilangkan jerawat di muka.


Hari Isnin baru ni (26/10/2015) saya sempat menonton Wanita Hari Ini di TV3..maklumlah masih berpantang kan so ada laa masa untuk saya menonton tv, baby pula nyenyak tido...Ada 1 segmen ni dalam Wanita Hari ini, dia bagi petua yang sangat simple tapi saya tak ingat pula siapa yang mereka jemput....Bahan-bahan yang digunakn untuk petua ini pula adalah bahan-bahan yang sedia ada di dapur kita...

So Bahan-bahan yg digunakan untuk menghilangkan jerawat di muka ialah:
1. Serbuk kopi yg telah diguna
2. Minyak kelapa atau minyak kelapa dara
3. Lemon. Ambil air perahan lemon
Kemudian, campur semua bahan-bahan tersebut di dalam bekas/mangkuk hingga kesemuanya sebati..Siap! Dah boleh buat scrub muka. Simple kan....semudah ABC...

*Note: Korang JANGAN le scrub hari-hari yer muka tu..seminggu 2-3 kali sahaja. Lepas tu boleh tengok kesannya..Jika rasa bermanfaat, sila laa share ye 


Dari Mata Pena Ku;
  

No comments:

Post a Comment