Friday, March 20, 2009

Kursus Motivasi..

Semalam ada Kursus Motivasi "Transformasi ke Arah Peningkatan Kualiti dan Produktiviti" di TMRND. Penceramah bg kursus ini ialah Dato' Dr Hj Mohd Fadzilah Kamsah, iaitu penceramah yang mmg tidak asing lagi di kalangan kita semua. Actually my ofis menganjurkan ceramah nih utk semua staff & dibahagikan kepada 3 sessi yang. Aku ditempatkan dalam sessi ketiga iaitu sessi terakhir bg kursus motivasi ini. Sessi kedua & Sessi pertama telah diadakan sebulan yang lepas. Kursus motivasi ini dijalankan dr 9 pd hingga 5.30 ptg..mmg best sgt2, byk ilmu yg aku dpt & asyik ketawa je sepanjang kursus motivasi..Aku mmg minat sgt dgn penceramah atau lbh suka dipanggil dgn nama Haji shj, i means aku mmg minat dgn ceramah2 yang beliau berikan..kalo tgk program beliau kat astro oasis mmg terpaku jelah, tak de nak tgk rancangan yg lain dh..segala ilmu yang aku dpt semalam dr ceramah beliau amatlah aku hargai & akan aku cuba praktikan dlm kehidupan sehari-hari, insya-allah..thanks to HR team kerana telah menganjurkan program ilmu sebegini..really appreciate it!!
Kami (Miza, Sidah & Mai) bergambar kenangan bersama En Hasim (HR manager) & jg Dato' Dr Hj Mohd Fadzilah Kamsah

Aku & penceramah kegemaran aku..

Minta autograf..heheh

Aku beli buku during aku bercuti kt kg. Aku baru baca skit & dh tgk keseluruhan pages dlm buku ni. so mmg ok buku nih sekiranya kita nak jd org berjaya kita blh applikasikan segala panduan yg diberikan..

-"kita bukan gagal, tapi belum berjaya lagi.."
-"ketahuilah tidak ada jalan pintas untuk berjaya, melainkan dengan berusaha mengikut cara yang betul"
-"Saya tidak mahu berjaya, tetapi saya mahu sangat berjaya"

2 buah buku ini iaitu: 1. Petua untuk Sentiasa Ceria, & 2. Petua Menangani Stress, aku beli semalam during the ceramah session..Aku dh tgk dh all the pages in this book, mmg nmpak tertarik utk dibaca because each page ada gambar & color2 yang ceria yang boleh menarik minat utk dibaca..so aku baru baca skit2 la, insya-allah aku akan habiskan reading aku nnti..

4 comments:

  1. huhu..gila baca buku motivasi..tak terpk dek aku..
    aku pun penah beli..tapi baca tak penah nak abis..
    adoii!!!

    ReplyDelete
  2. heheh skali skal kena dengar motivasi nih, baru up semangat heheh ;)

    ReplyDelete
  3. hehe...tu la skang nih minat baca buku motivasi plak nape ntah...

    kak milin: btul btul btul..skali skala mmg kena dgr motivasi, good to motivate ourselves

    norman: hidup mesti ceria...tak gitu..

    ReplyDelete