Saturday, October 24, 2009

Major Servis le pulak...


Hari nih aku plan nk servis kereta..Pg2 lagi lps bgn tido aku terus siap2 keluar ke ofis dulu sbb nk siram pokok..Ptg smlm tak sempat nk siram pokok. Lps siram pokok aku ke Bank Islam Putrajaya sbb nk bank in duit insurans kereta kt paksu..dh seminggu due, hari nih barulah dpt renew insurans. Erm, lupa plak nk breakfast..Then aku pn teruslah ke pusat servis proton serdang raya. Kali ni aku ke sana ikut highway, bayar tol le plak..rasa mcm fobia plak nk cross road kt dpn pusat servis tuh di mana kat situ telah berlaku 1 kejadian yg mmg tak dpt dilupakan..Dlm pkl 10.30pg aku sampai le kt situ then kereta pn masuklah servis..Sblm proceed nk servis dorg dh calculate aku maybe kena bayar RM471 utk major servis 100,000km..wahhh dh 100,000km dh kn kereta aku..sambil tunggu servis tuh aku tgk tv & berborak dgn sorg kakak..pastu ada la selingan kejap2 budak servis dtg bgtau kena tukar tu la, kena tukar ni la..huhuhu...malas nk serabut2, aku proceed jelah ikut ape yg dorg suruh tukar..ermm, nnti bayar jelah kn..Lps 3jam, kereta pn siap diservis & jg dicuci..total amount kena bayar utk major servis hari nih ialah RM593.60...hari nih servis kereta aku dpt 1 multi purpose box & 1 mangkuk kaca 11". ..happy je :) walaupun duit dh hbs bayar kos servis hehehe...

No comments:

Post a Comment