Friday, August 28, 2009

Simulation...Oh Simulation...

Tension jerk hari nih...ishhh...asyik tak dapat jerk resultnya..10 kali run simulation, 10 kali la keluar result yg berbeza-beza..cuba la bg result yg sama jerk dgn schematic kn senang keje aku...banyak lagi device yg tgh waiting list so kalo dh 1 device pn amik masa yg lama, apa citer kn..tension tension...hari nih buat utk resistor, process flow resistor aku dh fhm tp bila nk define process dlm momentum cam pening skit...tanya faiz, faiz kata "hah ko buatlah sndiri aku pn tak tau"..hampeh jer aku rasa tp ok la dia bg aku pinjam journal dia ni utk aku baca ...semalam buat utk inductor & capacitor..inductor aku run dlm sonnet, so result mmg dh tunjuk inductive .Tp bila masukkan dlm final circuit LNA, result LNA hancur lebur...arrrgghhh tension la mcm nih...pastu pizin cuba run inductor dlm momentum, result similar dgn schematic then bila replace dlm final circuit LNA, resultnya pn ok..so persoalannya skang how u define u metallization layer in Sonnet??? capacitor plak aku run dlm momentum, resultnya pn lain gak..tak sama dgn schematic..bosan dh mcm nih, hari nih dh jumaat...isnin dh nk kena submit result...please help me!!..

Erm, smlm buat simulation tak dpt2 & tgk result pn hancur lebur..pastu dh dgn mengantuk lg terus aku tetido kt sofa dlm bilik nih yg ade siap dgn bantal peluk hehehe..sambil nk tido sempat lg pikir psl process flow inductor dlm Sonnet...Pastu tersedar pn sbb faiz dtg, ermm selambe jelah aku baring kt sofa tu..mls nk bgn, tp sedar dr tido pn aku masih lg pikir psl process flow inductor..tak de nak pikir2 benda lain, pikir psl training je nih skang ni..faiz dtg tanya kot2 nk keluar gi Geant sbb dia nk gi Geant..Masing2 dok pikir nk keluar ke tak..Dh separuh hari run simulation tak dpt2, tambah dgn stress + tension, so kitorg pn decide keluar dgn faiz..Mandy pn join skali..kitorg kuar naik bus je..mula2 gi 3C then gi Nova..kt 3C tuh aku survey Micro SD memory utk hp aku..pas gi nova kitorg gi Geant..usha2 kasut adidas lagi kt outlet adidas..so next time kalo gi situ lagi mmg terus jelah beli kasut tuh...Erm, pkl 5 kitorg pn balik..dorg semua beli brg, aku jerk yg tak beli ape2..tak de mood nk membeli..buka puasa pn mkn epal jerk, ntah ape kena dgn aku nih sebenarnya...maybe sbb pikir byk sgt (pikir psl keje k) sampai nk makan pn tak lalu kn..


Nova & 3C...tempat cuci mata dikala tension + stress..kt sini aku suka tgk TV LCD (plg besar 47"), harganye murah giler nk dibandingkan dgn harga kt malaysia..


Tunggu bus..

Ermm..jap gi sambung balik buat simulation..aku rasa aku hbskn jelah dulu buat EM utk Meander transmission line aku...kalo tak esok tak yah la keluar mana2, dok bilik jerk..


# semalam aku dh start jogging kat sini..best la jogging kat sini waktu mlm, ramai jerk org yg jogging..kalo nk jogging time ptg tuh kena pkr byk kali la sbb sni cuaca terlalu panas, kdg2 mencecah 36 degree..

2 comments:

  1. wei kak..tk buka email ka..aku hantar email kt hg..aritu hg msg aku tjda kredit nk balas...

    ReplyDelete