Saturday, August 29, 2009

Taiwan: Trip to ChingJing Veterans Farm Part 1


Sunday; 23/08/2009
- Bermulanya trip kitorg ke ChingJing Veterans Farm, Central Taiwan..Pkl 9.15 kitorg bertolak dr NCTU, aku dgn Mandy naik kereta Thomas manakala Pizin plak naik kereta Dr Wang. Thomas & Dr Wang masing2 bawa family, Prof Chang tak follow this trip sebab dia ada trip ke Jepun dgn student dia. This trip disponsor sepenuhnya oleh NCTU (dorg yg plan everything). Perjalanan agak jauh, ada ketika tuh aku terlelap sekejap sbb letih berjalan kt Taipei..Anak2 Thomas (Tim & Jackie) ajak aku & mandy join main card dlm kereta so tak de la boring sgt..Erm, sepanjang perjalanan tu aku tgk byk sgt pokok pinang di kiri kanan highway..kalo kt Malaysia biasanya byk pokok getah & pokok kelapa sawit la kn..On the way ke ChingJing, kitorg singgah kt 1 tempat nih utk beli makanan ringan..mula2 tu aku ingat dh smpai rupa2nya just tempat persinggahan jer..sempat jglah kitorg bergambar..

Lps beli brg2 & amik gambar kt sini, Thomas & Dr Wang decide nk gi lunch..Disebabkan aku dgn pizin puasa, so aku dgn pizin tggu jelah dorg kt taman sambil enjoy amik gambar bunga & gambar kitorg sendiri..Sambil2 tggu dorg lunch ada la dlm 2,3 org Taiwanese dtg berborak dgn kitorg tp apa boleh buat kitorg bknnye fhm pn..aku cuma bleh fhm body language jerk..ada sorg aunty nih ckp muka aku dgn muka pizin lain...Nape aku nih org malaysia tp muka mcm Taiwanese..hehehe kelakar btul aunty nih, siap tak puas hati dtg tanya byk kali lg...


Lps lunch, kitorg pn meneruskan perjalanan ke ChingJing Veterans Farm..On the ke sana umpama mcm nk ke Cameron Highland..Dlm pkl 2.00 kitorg pn sampai kt hotel..suhu kat atas nih mmg sejuk sgt..dorg ckp time winter sini ade salji..wahhh bestnye..aku siap ckp kt pizin pasni aku dh kawin bleh la dtg honeymoon kt sni time winter, bleh main salji..hehehe..tp Thomas & Dr Wang kata time winter sini traffic jam, so kalo nk gi pn kena pikir byk kali la..tak pn cycling or walking jelah, hahaha keje giler la namanya tuh..

1 comment: